Gå till innehållet
Laddar…

Börje överraskar Världsföräldern Astrid

Som en del av sin praktik hos oss ville Börje Salming passa på att tacka några av våra fantastiska Världsföräldrar. Se klippet när Världsföräldern Astrid fick en glad överraskning en vanlig dag på jobbet.

Astrid blev mycket glad och överraskad när Börje dök upp med en stor påse bullar. Vi passade på att ställa några frågor till Astrid om hennes engagemang som Världsförälder:

Hur kändes det att bli överraskad av Börje? 
– Börje är en legend i mina ögon så det var otroligt kul med ett möte in real life!

Varför blev du Världsförälder?
– Jag hade bestämt mig för att bidra till någon verksamhet som riktar sig mot barn och efter att ha läst om ett par organisationer och deras arbete föll valet på UNICEF. Det fanns en tydlighet i organisationens mål och målgrupp samt konkreta exempel på goda effekter.

Varför har du fortsatt vara Världsförälder? 
– Jag har följt de insatser som UNICEF gjort och sett att de gör skillnad, känns otroligt bra att kunna bidra till något för barn som inte har det som vi tar för självklart. Tycker att all form av katastrofarbete som Unicef varit del i under mina år som Världsförälder varit bra och att man snabbt har gått ut med information om vilka insatser som görs. Sen tycker jag att Humorgalan är ett bra sätt att förmedla vad UNICEF gör där skratt och gråt avlöser varandra.

Är det någon speciell fråga som engagerar dig mer? 
– Allt känns viktigt men jag har ett extra fokus på flickors utsatthet i olika former.

Skulle du rekommendera dina vänner att bli Världsföräldrar? Varför?
– Absolut! Om man tar del av barnkonventionen och vet med sig hur många barn lever i världen är det ett enkelt val att stödja en verksamhet som syftar till att barns rättigheter möts upp.

Förändra barns liv redan idag. Just nu matchar Börje Salming din första månad! (Gäller 500 Världsföräldrar.) Bli Världsförälder nu. Är du redan Världsförälder? Sprid budskapet så vi blir fler! Tillsammans ska vi kämpa för varenda unge.