Gå till innehållet
Laddar…

För Amira blir livet aldrig som förut

Bara sju år gammal har Amira upplevt saker inget barn någonsin ska behöva göra. Konflikten i Syrien har pågått i över fyra år och riskerar att ge en hel generation barn skador för livet. UNICEF är på plats och kämpar för att ge barnen allt de behöver. Men mer hjälp behövs.

Foto: © UNICEF/Romenzi

Amira, 7 år. Foto: © UNICEF/Romenzi

För många syriska barn har minnet av en fredlig tid helt suddats ut. Sjuåriga Amira är ett av alla de 14 miljoner barn som har drabbats hårt. Hon såg sin pappa dö i en attack i Homs och chockades så svårt att hon slutade äta och förlorade förmågan att gå, hennes ben bar henne inte.

Efter flera attacker flydde hon med sin mamma och bor nu i flyktinglägret Faida i Libanon. Där får hon psykosocialt stöd för att bearbeta det hon gått igenom och näringsbehandling för att utvecklas och växa. Tack vare hjälpen kan Amira gå igen men inte som förut. Hon mår mycket bättre och drömmer om att bli lärare när hon blir stor.

Amiras historia är tyvärr långt ifrån unik. Konflikten i Syrien har pågått i över fyra år och det finns inga tecken på att den kommer upphöra. Skoningslöst våld och förstörda hem riskerar att ge en hel generation barn skador för livet.

Vi finns på plats och genomför omfattande insatser. Men pengar saknas för att nå alla barn med det livsviktiga arbetet. Du kan se till att fler barn får psykosocialt stöd, näring, vaccin, skolgång och rent vatten. Ge en gåva nu.