Gå till innehållet

UNICEF fördömer brutalt våld mot barn i Sydsudan

Våldet mot barn i Sydsudan har blivit allt mer brutalt. Under tre veckor i maj dödades 129 barn i Unity State. UNICEF fördömer de fruktansvärda handlingarna.

– Våldet som barnen utsätts för är så hemskt att man inte ens vill tala om det, men vi måste ändå göra det. Pojkar har kastrerats och lämnats att förblöda. Flickor så unga som åtta år har våldtagits och mördats. Barn har också kastats in i brinnande byggnader, säger Anthony Lake, chef för UNICEF.

Barn rekryteras dessutom på ett mycket aggressivt sätt till väpnade styrkor på båda sidor av konflikten och i allt högre utsträckning. Omkring 13 000 barn tvingas delta i en konflikt som de inte har varit med och skapat.

– Vi kan bara föreställa oss de fruktansvärda konsekvenser detta får på barns fysiska och psykiska mående, inte bara det våld de utsätts för utan även de handlingar de tvingas begå mot andra, fortsätter Lake. I mänsklighetens namn – våldet mot de oskyldiga måste upphöra.

UNICEF är på plats och arbetar för att hjälpa barnen som drabbas av konflikten. Ge en gåva idag så är du med och kämpar för barn i katastrofer.