Gå till innehållet

Sveriges herrlandslag kämpar för barn på flykt

Inför kvällens EM-kval i fotboll mot Österrike har spelarna i herrlandslaget bestämt sig för att vara med i kampen för barn på flykt. Landslagsspelarna har själva skänkt 250 000 kronor till UNICEFs arbete. Helt fantastiskt! Nu uppmanar de alla att vara med.

Det började som enskilda samtal mellan spelarna. Samtliga var överens. Det är fruktansvärt det som sker. Alla måste ta sitt ansvar och göra vad de kan. Tanken att göra en insamling väcktes och på bara några timmar var beloppet uppe i 250 000 kronor. De beslutade sig för att skänka pengarna till UNICEFs arbete för barn på flykt.

– Alla är världsmedborgare och det är viktigt att alla gör vad de kan för människor som hamnat i väldigt komplicerade situationer som de själva inte skapat, säger Kim Källström.

– Alla måste ta sitt ansvar. Det handlar om miljontals människor, om barn och familjer, säger Oscar Wendt.

Vi på UNICEF riktar ett stort varmt tack till herrlandslaget och önskar lycka till på matchen ikväll!

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. Vi gör stora katastrofinsatser i krigshärjade områden, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men resurserna räcker inte. Var med och kämpa, sms:a LIV till 72 900 och ge 100 kronor. Eller ge en gåva till barn på flykt här.