Gå till innehållet

Svenska artister släpper låt för barn på flykt

I dag släpps låten ”Alla kan göra nåt” till förmån för UNICEFs arbete för barn på flykt. Bakom låten står artisterna Mauro Scocco, Patrik Isaksson, Uno Svenningsson, Sarah Dawn Finer, Molly Sandén, Plura Jonsson och Lilla Namo.

Foto: © Bingo RImér.

Foto: © Bingo Rimér.

Artisternas intäkter från bland annat Spotify och iTunes går till UNICEF. Låten är en påminnelse om att alla på ett enkelt sätt kan bidra till flyktingbarnen och deras familjer.

Mauro Scocco, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson skrev låten tillsammans och kopplade sedan in övriga artister. Artisterna menar att låten måste bli ett sätt att påminna människor om att bidra när medias fokus inte längre ligger på flyktingkatastrofen.

– Folks utsatthet. Barnen som far illa. Vi har alla sett bilderna. Alla kan bidra med något. Man blir lätt handlingsförlamad och bara stänger av alltihop. Att ladda ner vår låt har till exempel alla råd med och är ett superenkelt sätt att bidra, säger Mauro Scocco i en intervju i Expressen.

Vi på UNICEF tackar alla artister för initiativet och engagemanget för barn på flykt!

Ladda ner och lyssna på låten via iTunes, eller lyssna direkt här via Spotify:

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. UNICEF gör stora katastrofinsatser i krigshärjade områden, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men resurserna räcker inte. Din hjälp behövs nu, ge en gåva till barn på flykt.