Gå till innehållet

”Det är så många barn kvar i Syrien att hjärtat brister”

Naham är förskollärare och flydde tillsammans med sin familj från Syrien efter att hennes fyraårige son dödats i en bombattack. Se videon där hon och hennes barn öppenhjärtigt berättar om sina tankar och känslor kring Syrien och att vara på flykt.

Vi träffar Naham och hennes barn vid mottagningscentret för flyktingar i Gevgelija, Makedonien. Här har UNICEF en barnvänlig trygg plats där barn och familjer får en chans att återhämta sig. Naham berättar om beslutet att fly, och om drömmen att kunna resa tillbaka till Syrien när freden återvänder.

– Hela världen uppmärksammade den lilla pojken på stranden, men det är så många barn kvar i Syrien att ditt hjärta brister, säger Naham. Vi vill att den här katastrofen tar slut. Det allra viktigaste är att kriget i Syrien slutar nu.

UNICEF är på plats och kämpar för barnen som drabbas av konflikten, både inne i Syrien, i flyktingläger och längs flyktvägen. Du kan hjälpa till. Ge en gåva idag.