Gå till innehållet

Låt pappa rädda barns liv på fars dag

På söndag är det fars dag. Det vill vi fira med en hyllning till alla fantastiska pappor runt om i världen. Fars dag-presenter som räddar barns liv hittar du i UNICEFs gåvoshop.

Pappa Hadia kramar om sin dotter Haivin, 10 år, i familjens tält i flyktinglägret Domiz i norra Irak. Foto: © UNICEF/Schermbrucker

Pappa Hadia kramar om sin dotter Haivin, 10 år, i familjens tält i flyktinglägret Domiz i norra Irak. Foto: © UNICEF/Schermbrucker

Familjen Bahar är en av många som tvingats fly från våldet i hemlandet Syrien. För pappa Hadia och hans fru blev det till slut uppenbart att de inte längre kunde hålla sina barn trygga och säkra. Tillsammans tog de beslutet att fly till Irak.

– Familjen kommer först, berättar Hadia, pengar kommer och går men barnen är värda mer än guld.

UNICEF arbetar för att se till att barn på flykt får allt de behöver, som varma filtar mot höstkylan och rent vatten att dricka. Så att fler pappor och mammor kan känna att deras barn är trygga.

Har du en fantastisk pappa i din närhet som du vill hylla? Köp fars dag-presenten i UNICEFs gåvoshop. Där hittar du till exempel ett farsdagpaket med varma filtar och vattenreningstabletter, som hjälper pappor på flykt att hålla sina barn varma och friska. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present, direkt via e-post.