Gå till innehållet
Laddar…

”Vi levde ett bra liv, men nu är allt förstört”

13-årige Mustapha är ett av de miljoner barn som tvingats på flykt på grund av konflikten i Syrien. För att undkomma bomberna som föll över hans hem har han nu tagit sig till Europa. UNICEF kämpar för att Mustapha och andra barn ska få känna sig trygga och slippa fly.

Se filmen där Mustapha berättar om den otäcka resan med båt över Medelhavet och om sina tankar kring att vara på flykt:

– Om Syrien byggs upp igen så åker vi säkert tillbaka. Vi kan gå i skolan igen och börja om våra liv. Jag saknar mina vänner, men vad kan jag göra? Här förstår jag inte språket eller någonting. Vem ska jag bli vän med? Det finns ingen, säger Mustapha.

Var med och kämpa för barn på flykt

Just nu är 30 miljoner barn på flykt i världen. Många flyr konflikterna i bland annat Syrien, Jemen och Afghanistan, och allt fler söker sin tillflykt till Europa. UNICEF kämpar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Det här kan du göra för att hjälpa barn som Mustapha.