Gå till innehållet
Laddar…

Glad Alla hjärtans dag!

Idag är det Alla hjärtans dag och vi på UNICEF vill passa på att önska alla en dag fylld av kärlek och värme. Vi kämpar varje dag för att barn världen över ska få en trygg start i livet. Tvillingarna Mili och Juli i Nepal är två av dem.

Vi träffade Mili och Juli under en resa till Nepal tillsammans med vår samarbetspartner M-Magasin. Foto: © Håkan Elofsson.

Mili och Juli sover lugnt i mamma Kabitas famn. Foto: © Håkan Elofsson.

När Kabita i Nepal var gravid hade hon ingen aning om att hon väntade tvillingar. Hon har knutit band på flickorna för att kunna se skillnad. Flickorna har fått namnen Mili och Juli – milijuli – som betyder tillsammans på nepalesiska. De väger bara 1 750 och 1 500 gram och är underviktiga.

Redan före jordbävningen förra året led mer än vart tionde barn i Nepal av akut undernäring och fyra av tio hade hämmats i sin fysiska och mentala utveckling på grund av undernäring. När katastrofen slog till förvärrades läget ytterligare.

För att bekämpa undernäring och hjälpa barn som Mili och Juli informerar UNICEF om vikten av amning, delar ut näringstillskott, undersöker och behandlar barn mot undernäring med mera.

Ge någon du tycker om en Alla hjärtans dag-present som räddar barns liv. Köp till exempel Alla hjärtans dag-paketet i vår gåvoshop. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör inget om du är ute i sista minuten.

Vi träffade Mili och Juli under en resa till Nepal tillsammans med vår samarbetspartner M-Magasin, läs hela artikeln om det här.