UN06848.jpg

Fyra sjukhus och två skolor i Aleppo och Idlib bombades under måndagen och dödade flera barn. UNICEF fördömer attackerna.

Skribent |

Publicerad |

2016 02 16

Uppdaterad |

2016 02 16

UNICEF fördömer måndagens bombning av sjukhus och skolor i Syrien

Vi är bestörta över rapporterna om attacker mot sjukhus och skolor i Syrien. Två av de fyra sjukhus som bombades igår stöds av UNICEF, varav ett är ett barn- och kvinnosjukhus.

Två av attackerna inträffade vid Azas i Aleppo och ytterligare två i Idlib. I samband med attackerna har flera barn dött och många har evakuerats. Dessutom har vi fått rapporter om att två skolor i Azas har attackerats och att sex barn dött i samband med det.

UN06848.jpg
Två pojkar är på väg hem från skolan i den östra delen av Aleppo, Syrien. Efter fem år av Syrienkonflikten lever 4,5 miljoner människor i områden som det här.Foto: © UNICEF/UN06848/Al Halabi

Två pojkar är på väg hem från skolan i den östra delen av Aleppo, Syrien. Efter fem år av Syrienkonflikten lever 4,5 miljoner människor i områden som det här.

Foto: © UNICEF/Al Halabi

En tredjedel av alla sjukhus och en fjärdedel av skolorna i Syrien går inte längre att använda. Det betyder att många barn inte kan gå i skolan eller få grundläggande sjukvård och vaccinering.

Alla parter i konflikten måste genast upphöra med attacker mot civila mål , som sjukhus och skolor. Det är oacceptabelt och ett brott mot internationell humanitär rätt. Civila – inklusive barn – måste skyddas till varje pris.

UNICEF finns på plats och kämpar för barnen i Syrien. Du kan vara med och hjälpa oss rädda liv. Ge en gåva till Syriens barn idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.

Pojke - turkiet 2023
Senaste nyheterna

2023 har varit ett svårt år för barn runt om i världen, inte minst för de 460 miljoner barn som lever i konfliktdrabbade områden. Det visar UNICEFs globala rapport “Humanitarian Action for Children som släpps idag. Oavsett var konflikter blossar upp, vare sig det är Palestina, Ukraina, Haiti, Sudan eller Jemen – är det barnen som betalar det högsta priset.