ShushitaBinky700x500px-575x411.jpg

Shushmita lär

sig läsa

I Bangladesh stöttar UNICEF ett initiativ för att förbättra kvaliteten på utbildning och barns inlärning i klassrummet. Tack vare det har Shushmita, sju år, nu lärt sig att läsa.

Skribent |

Publicerad |

2016 03 01

Uppdaterad |

2016 03 01

Shushmita lär sig läsa

Shushmita (t.h.) tillsammans med kompisen Binky i skolan i Dhaka, Bangladesh. Foto: © UNICEF/Lynch

Shushmita bor tillsammans med sin familj i Dhaka, Bangladesh. Familjen är fattig och delar bostad med nio andra familjer. Men tack vare UNICEF har Shushmita möjlighet att gå i skolan. Tre timmar varje dag lär hon sig att räkna, skriva och läsa.

På hennes skola arbetar de med en metod som kallas Each Child Learns . Metoden hjälper lärarna att se varje barn och deras specifika behov, vilket har gjort att Shushmita äntligen lärt sig läsa. I början hade hon svårt för det, men i dag läser hon utan hjälp av någon vuxen.

För Shushmitas familj är hennes skolgång viktig eftersom den kan komma att förändra deras levnadssituation framöver. När flickor får gå i skolan startar en positiv spiral som gynnar hela samhället och kommande generationer .

- Det är viktigt att låta barnen gå i skolan, så att de får utbildning. Det öppnar många dörrar, säger hennes mamma Anjoli Rani.

Och Shushmita har inga planer på att sluta:

- Jag kommer att fortsätta plugga. Jag vill fortsätta länge. När jag blir stor ska jag bli lärare och undervisa barn som mig, säger hon.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter! Vill du vara med och kämpa för fler framsteg för barn världen över? Bli Världsförälder idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Skolflicka - Afghanistan 2023
Afghanistan

Över 118 miljoner flickor världen över får inte gå i skolan. Anledningarna till att så många flickor berörs är flera, bland annat fattigdom, barnäktenskap och könsrelaterat våld. Fattiga familjer investerar i de flesta fall hellre i pojkars utbildning.

Usivak_Samira_Kadric_P6A1471_Bosnien_2023
Bosnien och Hercegovina

Merva, 7 år, löser med vana rörelser uppgifterna på engelska på sin surfplatta. Vissa av hennes klasskamrater har aldrig gått i skolan, fastän de är äldre. Men med hjälp av Akelius digitala språkskola kan lärarna möta varje barn där hen befinner sig.

Ukrainskabarn-skola-2023-16x9
Senaste nyheterna

När världen brinner är det inte skolböcker man vill skänka i första hand. Utbildning är inte första hjälpen. Men det är helt akut. Hoppet om en bättre värld, och ett bättre liv, ryms i en skolväska.