Default hero image

Vanuatu: Ett år

efter cyklonen Pam

Ett år har gått sedan cyklonen Pam slog hårt mot ögruppen Vanuatu i Stilla havet. 82 000 barn drabbades och 80 procent av skolorna förstördes. Under året som gått har UNICEF arbetat för att hjälpa barnen och deras samhällen till återhämtning. Jojo, nio år, går i tältskola.

Skribent |

Publicerad |

2016 03 13

Uppdaterad |

2016 03 13

Vanuatu: Ett år efter cyklonen Pam

https://youtu.be/6ElAmIdiTyU

Med stöd från UNICEF har skolor som Melemaat där Jojo går fått tält att använda som tillfälliga klassrum. Tälten ger barnen möjlighet att snabbt kunna fortsätta sin utbildning, och blir också en säker plats för återhämtning efter traumatiska upplevelser.

Vi har också delat ut skolmaterial och sett till att skolan och samhället runtomkring fått tillgång till rent och säker dricksvatten. Jojo är ett av 34 210 barn som fått skolmaterial för att snabbt kunna komma tillbaka till skolan.

Vad mer har UNICEF gjort?

Några exempel på UNICEFs insatser hittills efter cyklonen: UNICEF finns fortfarande på plats och vi kommer att stanna så länge barnen behöver oss. Efter en katastrof hjälper vi alltid till att bygga upp samhället igen. För att lyckas med rehabilitering och återhämtning i de områden som drabbas av krig och naturkatastrofer är det absolut nödvändigt att fokusera hjälpresurserna på barnen. Tack till alla er som är med och kämpar för barn i katastrofer!

UNICEF finns på plats för barn i katastrofer och konflikter över hela världen. Du kan vara med och rädda barns liv, ge en katastrofgåva idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.