Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF Sverige får 40 miljoner i utdelning från PostkodLotteriet

I måndags kväll samlades PostkodLotteriets alla förmånstagare för årets utdelning. Totalt fick 55 organisationer dela på nära 1,1 miljarder kronor och 40 miljoner kronor av dessa tilldelades UNICEF Sverige. Det är en ökning med hela tolv miljoner jämfört med förra året.

Rickard Sjöberg och UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad. Foto: Magnus Sandberg

Rickard Sjöberg och UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad.<br />Foto: Magnus Sandberg

Sedan 2008 har UNICEF Sverige varit förmånstagare till Svenska PostkodLotteriets utdelning till organisationer. Hittills har vi totalt fått 186 miljoner kronor från PostkodLotteriet.

Det nya bidraget hjälper UNICEF att stärka barns rättigheter över hela världen. Bland annat går en del av pengarna till att se till att fler barn i Madagaskar får tillgång till rent vatten i sina skolor och samhällen. En del kommer också att stötta flickors rätt att gå i skolan i Ghana, bland annat genom att tonårsflickor får cyklar för att kunna ta sig till skolan och därmed en större chans att fullfölja sin rätt till utbildning.

Stort tack till PostkodLotteriet och alla lottköpare!