Gå till innehållet

Besök en förskola för syriska barn på flykt

Fem år av konflikt i Syrien har drabbat 8,4 miljoner barn. I Egypten lever till exempel 40 000 syriska skolbarn som flyktingar. I filmen får du besöka en förskola som stöttas av UNICEF. Här hjälper lärarna barnen att utvecklas och arbetar för att ge dem hopp inför framtiden.

UNICEF finns på plats i Syrien och i grannländerna och stödjer bland annat 50 förskolor i Egypten, som den i filmen, med utbildningsmaterial, möbler och leksaker med mera. Här kan du läsa mer om situationen för barnen i Syrien och UNICEFs insatser.

I konflikter och katastrofer är skolan livsviktig. Dels för att barnen inte ska stanna i sin utveckling, men också för att det är en bra plats för de barn som råkat illa ut och som behöver återhämta sig från svåra upplevelser.

Du kan vara med och kämpa för barnen som drabbats av konflikten i Syrien. Ge en gåva idag.