Gå till innehållet

Förskolan ger barn som Roque en bättre framtid

UNICEF kämpar för att alla barn ska få möjlighet att gå i skolan, oavsett var de bor. I avlägsna bergstrakter i Östtimor har vi sett till att barn som Roque har fått möjlighet att gå i förskola och en chans till en bättre framtid.

DSC01392

Roque, 5 år, går i en förskola som stöds av UNICEF, i byn Lauana Groto i avlägsna bergstrakter i Östtimor. Foto: © UNICEF/Nazer

De första åren i ett barns liv är avgörande för barnets fortsatta utveckling. Tillsammans med regeringen i Östtimor stöttar UNICEF ett initiativ för barnvänliga skolor. Vi bygger förskolor som den Roque går i nära vanliga grundskolor så att övergången sedan ska bli så enkel som möjligt för barnen. Vi ser också till att 156 förskolor runt om i landet får utbildningsmaterial.

Roque och hans klasskamrater får en möjlighet till en bättre framtid tack vare förskolan. Satsningar på förskolor är avgörande för barns fortsatta utveckling och utbildning. Foto: © UNICEF/Nazer

Alla barn har rätt till en plats i en skolbänk. Här kan du läsa mer om hur UNICEF jobbar för att alla barn ska få utbildning.

Det här tycker vi är goda nyheter! Vill du också vara med och kämpa för fler framsteg för barn världen över? Bli Världsförälder nu.