Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF återförenar familjer i Sydsudan

Sedan konflikten i Sydsudan startade 2013 har 35 000 barn separerats från sina familjer. UNICEF kämpar varje dag för att återförena barn och föräldrar. Och det ger resultat.

En av UNICEFs viktigaste uppgifter i en katastrof är att se till att ensamma barn hittas, registreras, skyddas och tas om hand i väntan på att bli återförenade med sina familjer.

Vid årsskiftet hade 3 600 barn återförenats med sina familjer i Sydsudan. Ett av barnen som fått träffa sina föräldrar igen är Nyagoa. Hon återförenades med sin pappa Wan Kher Gui efter att ha bott två år i ett skyddsläger för civila.

Foto: © UNICEF/Rich

Nyagoa ler stort i pappas famn. Foto: © UNICEF/Rich

– Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger Wan Kher Gui och kramar om sin dotter.

Nyayjaw, som levt i ett skyddsläger under flera års tid, fick i höstas äntligen träffa sin mamma Nyaruon igen. Sedan de sågs sist har familjen vuxit och Nyayjaw har fått en lillasyster. En syster som får ett varmt välkomnande.

Nyayjaw ger sin lillasyster en puss. Det är första gången de träffas. Foto: © UNICEF/Rich

Nyayjaw ger sin lillasyster en puss. Det är första gången de träffas. Foto: © UNICEF/Rich

– Jag kommer aldrig att skiljas från mina barn igen, säger mamma Nyaruon efter familjens lyckliga återseende.

Och så här lycklig blev Chuol Domach Khot när han fick reda på att han skulle få återse sina föräldrar igen, efter att ha levt utan dem i flera år.

Foto: © UNICEF/Rich

Foto: © UNICEF/Rich

UNICEF fortsätter kämpa för att alla ensamma barn ska få återförenas med sina familjer.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter! Vill du också vara med och kämpa för fler framsteg för barn världen över? Bli Världsförälder nu.