Gå till innehållet

Stor jordbävning drabbar Ecuador

En jordbävning som mätte 7,8 på richterskalan har drabbat Ecuador, den största jordbävningen på flera årtionden. Tidiga rapporter säger att en halv miljon barn och vuxna har drabbats och att över 15 miljoner människor kände skalvet. UNICEF är på plats och utvärderar nu situationen för att snabbt kunna hjälpa barn och deras familjer.

Foto: © UNICEF/Horner

Foto: © UNICEF/Horner

Magnituden gör att byggnader faller sönder, infrastruktur förstörts och tsunamis kan skapas. UNICEF har livsviktiga förnödenheter på plats i grannländerna, som vattenkit och tält, som kan levereras så fort det behövs.

Som alltid i katastrofer drabbas barnen värst och vi sätter in katastrofinsatser direkt.

Var med och kämpa för barnen i Ecuador och i andra katastrofer. Ge en katastrofgåva nu.