Default hero image

Anya, Zina och Anna är några

av barnen som ingen ser

Mer än en halv miljon barn är hårt drabbade av konflikten i Ukraina. Mer än 215 000 barn är på flykt och minst var femte skola har förstörts eller skadats. Möt Anya, Zina och Anna, några av barnen i en katastrof som nästan ingen pratar om.

Skribent |

Publicerad |

2016 04 18

Uppdaterad |

2016 04 18

Anya, Zina och Anna är några av barnen som ingen ser

[gallery ids="26150,26149,26151"]

UNICEF finns på plats och ser bland annat till att barnen får psykosocialt stöd för att hantera trauman och skolmaterial för att kunna fortsätta sin utbildning. Men vi behöver bli fler som kämpar för barnen som ingen ser, i katastroferna ingen pratar om.

Just nu kraftsamlar vi på UNICEF för att sätta ljuset på alla de här barnen och få fler att bli Världsföräldrar, genom initiativet #FörSofia .

UNICEF kämpar för varenda unge, även på platser som aldrig uppmärksammas i media eller där rapporteringen har tystnat. Bli Världsförälder idag så är du med och räddar barns liv.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.