Gå till innehållet

Wiliame, 11 år, är ett av barnen som ingen ser

Wiliame är ett av 120 000 barn som drabbades hårt när den mycket kraftiga cyklonen Winston slog till mot Fiji i februari. Det var den värsta cyklon som någonsin dragit in över landet, men trots det är det en katastrof som nästan ingen pratar om.

Wiliame bläddrar i en bok av många som spridits ut över marken när cyklonen Winston slet sönder skolans bibiliotek. På väggen står det "Tystnad i biblioteket". Foto: © UNICEF/Mepham

Wiliame bläddrar i en bok av många som spridits ut över marken när cyklonen Winston slet sönder skolans bibiliotek. På väggen står det ”Tystnad i biblioteket”. Foto: © UNICEF/Mepham

Som många barn på Fijiöarna har Wiliame inte kunnat gå tillbaka till skolan sedan cyklonen. Hans skola är förstörd, men Wiliame har framtidsdrömmar:

– När jag blir stor vill jag bli pilot, säger han.

Totalt drabbades 347 000 människor, varav 120 000 är barn. UNICEF kämpar för att se till att barnen och deras familjer har tillgång till rent dricksvatten, sanitet, sjukvård och skydd.

Vi levererar också tillfälliga klassrum som gör det möjligt för barnen att snabbt komma igång med sin utbildning igen och få en känsla av vardag i en traumatisk situation. Men vi måste bli fler som kämpar för barnen.

Just nu kraftsamlar vi på UNICEF för att sätta ljuset på barnen ingen ser, i katastroferna ingen pratar om, genom initiativet #FörSofia.

UNICEF kämpar för varenda unge, även på platser som aldrig uppmärksammas i media eller där rapporteringen har tystnat. Bli Världsförälder idag så är du med och räddar barns liv.