Jemen-Rafik_beskuren-575x383.jpg

Rafik, 15, är ett av

barnen som ingen ser

Den brutala konflikten i Jemen förstör miljontals barns liv. Rafik, 15, är ett av barnen som drabbats hårt. Minst 10 miljoner barn är i akut behov av hjälp. Jemen är nära en kollaps, men ändå är det en katastrof som nästan ingen pratar om.

Skribent |

Publicerad |

2016 04 22

Uppdaterad |

2016 04 22

Rafik, 15, är ett av barnen som ingen ser

Rafik älskar fotboll och drömmer om att en gång bli tränare. Foto: © UNICEF/Madhok

Rafik spelar fotboll tillsammans med några kompisar vid skolan Al Zubairi i Sana'a, Jemen. Han förlorade sitt ena ben i ett luftanfall, i en fotbollsmatch ungefär som den här. En bomb landade nära honom och dödade hans bästa vän.

Skolan används nu som ett tillfälligt läger för 34 familjer som tvingats på flykt. Fotbollsmatchen har anordnats av UNICEF som en del av aktiviteterna vid den barnvänliga trygga plats som vi har satt upp vid skolan.

Våldet trappas upp, skolor och vårdcentraler attackeras och rekryteringen av barnsoldater ökar allt mer. Trots den svåra situationen i Jemen har UNICEF och partners lyckats ge miljoner barn och familjer tillgång till näringsprogram, rent vatten och vaccin. Men vi behöver bli fler som kämpar för barnen som ingen ser, i katastroferna ingen pratar om.

Genom initiativet #FörSofia kraftsamlar UNICEF för att sätta ljuset på alla barn som drabbas av katastrofer och konflikter.

UNICEF kämpar för varenda unge, även på platser som aldrig uppmärksammas i media eller där rapporteringen har tystnat. Bli Världsförälder idag så är du med och räddar barns liv.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.

Pojke - turkiet 2023
Senaste nyheterna

2023 har varit ett svårt år för barn runt om i världen, inte minst för de 460 miljoner barn som lever i konfliktdrabbade områden. Det visar UNICEFs globala rapport “Humanitarian Action for Children som släpps idag. Oavsett var konflikter blossar upp, vare sig det är Palestina, Ukraina, Haiti, Sudan eller Jemen – är det barnen som betalar det högsta priset.

UN0627046.JPG
Ukraina

Snart har det gått ett år sedan kriget eskalerade i Ukraina. Miljontals barn har tvingats på flykt från flyganfall och bomber. UNICEF var på plats redan innan kriget bröt ut och tack vare givare som du kan vi fortsätta hjälpa barn och familjer som drabbats.