Kajsa-Grace-i-Malawi_springförlivet-575x374.jpg

"Spring för livet" stöttar

barn som Grace

Igår sprang närmare 600 löpare motionsloppet ”Spring för Livet” på Djurgården i Stockholm och samlade in 437 100 kronor till förmån för UNICEFs arbete för barn i Malawi. UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist besökte nyligen Malawi för att se hur pengarna används. Där mötte hon Grace, en tioårig tjej som älskar att hoppa höjdhopp.

Skribent |

Publicerad |

2016 05 13

Uppdaterad |

2016 05 13

"Spring för livet" stöttar barn som Grace

UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist mötte Grace, 10 år, på sin resa i Malawi där hon fick se hur pengarna från ”Företag för Malawi” används.

<em>”Jag älskar att hoppa höjdhopp.”</em> Säger Grace 10 år och ler. Svaret på min fråga om vad hon gillar att göra på fritiden gör mig helt ställd. ” <em>Jag med”</em> får jag till sist fram, jag har faktiskt hoppat mycket höjdhopp genom åren men det v

IMG_6527-575x383.jpg
Närmare 600 taggade löpare gav sig ut på "Spring för livet".

Närmare 600 taggade löpare gav sig ut på "Spring för livet".

Fakta om ”Spring för Livet”

För femte året i rad arrangerades motionsloppet ”Spring för Livet” till förmån för UNICEF den 12 maj. Kajsa Bergqvist deltog och höll i uppvärmningen. Rekordmånga anmälde sig till årets lopp som resulterade i intäkter på 437 100 till UNICEF. Totalt har loppet nu gett över 1,6 miljoner kronor till utsatta barn i Malawi.

Arrangören Sveafastigheter är ett av företagen bakom Företag för Malawi , där Spring för Livet utgör årets stora insamlingsaktivitet. Övriga partners i projektet är Leimdörfer, Areim, Setterwalls, Atrium Ljungberg samt Möller & Partners.

De insamlade pengarna går till ett projekt vars övergripande mål är att ge barnen tillgång till hälsovård, utbildning samt skydd mot våld och övergrepp. Representanter för Företag för Malawi  reste med Kajsa Bergqvist till Malawi i april för att följa upp hur pengarna används.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.