Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF Sverige i Almedalen 2016

På söndag inleds årets Almedalsvecka. UNICEF Sverige finns på plats för att lyfta viktiga frågor som det svenska mottagandet av barn på flykt och att stoppa våld mot barn. Varmt välkommen att besöka våra seminarier!

Skandia Idéer för Livet bjuder oss även i år på lokal, teknik och marknadsföring av arrangemangen i Skandias trädgård, Tage Cervins gata 3B. Här nedan hittar du vårt program.

Foto: © UNICEF/Georgiev

Foto: © UNICEF/Georgiev

Tisdagen den 5 juli, klockan 8:00-9:00, frukostseminarium i Skandias trädgård

Från flykt till trygghet – fungerar vårt mottagande för barn på flykt?

Förra året tog Sverige emot rekordmånga asylsökande barn. Det svenska mottagningssystemet var och är fortfarande under stor press. Barn riskerar därmed att inte få sina grundläggande rättigheter tillgodosedda. Hur säkerställer vi att Sverige lever upp till sina åtaganden för dessa barn?

Medverkande: Åsa Regnér, barnminister, Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson (M), Petra West-Stenkvist, socialchef Sjöbo kommun och styrelseledamot Föreningen Sveriges socialchefer, FSS, samt Christina Heilborn, UNICEF.
Moderator: Niklas Svensson.
Seminariet på facebook.

Foto: © UNICEF/LeMoyne

Foto: © UNICEF/LeMoyne

Tisdagen den 5 juli, klockan 16:00-16:45, seminarium i Skandias trädgård

Att stoppa våld mot barn – är Sverige bäst i klassen?

Våld mot barn är ett enormt problem både i Sverige och i världen. I de nya globala utvecklingsmålen ingår att stoppa alla former av våld mot barn. Sverige har åtagit sig att vara ett föregångsland i detta arbete, både här hemma och i vårt utvecklingssamarbete. Hur tänker Sverige driva frågan?

Medverkande: Pernilla Baralt, statssekreterare åt barnminister Åsa Regnér, Pia Stavås Meier, programchef, Plan Sverige och Christina Heilborn, programchef UNICEF Sverige
Moderator: Elisabeth Dahlin, generalsekreterare Rädda Barnen.
Medverkande organisationer: UNICEF, Rädda Barnen, Plan Sverige, SOS Barnbyar och Barnfonden (Barnrättsnätverket för utvecklingsfrågor).
Seminariet på facebook.

Vi kommer också att delta i Petter Stordalens och Nordic Choice hotels årliga seminarium där Caroline Sommarbo, en av våra frivilliga, medverkar för att tala om sitt engagemang för UNICEF. Vi medverkar också i seminarium om FN:s framtid och Agenda 2030 (UNICEFs medverkan sker genom vårt medlemskap i CONCORD Sverige).

Ska du också till Almedalen? Varmt välkommen till våra spännande samtal! Sprid också gärna vår information om evenemangen. Tack!