Default hero image

Att fylla fem

i Sydsudan

9 juli firade Sydsudan fem år av självständighet. Men nationens första tid har präglats av våld, något som drabbar barnen allra hårdast. Efter nästan tre år av krig, hur ser livet ut för barnen idag? Möt åtta femåringar som alla drabbats av konflikten, men som ändå har och ger hopp för framtiden.

Skribent |

Publicerad |

2016 07 13

Uppdaterad |

2016 07 13

Att fylla fem i Sydsudan

[gallery ids="26683,26684,26687,26686,26688,26689,26685,26690"]

Sedan nya oroligheter bröt ut i huvudstaden Juba under helgen trappar UNICEF upp insatserna för att nå de barn och familjer som tvingas fly från våldet. UNICEF arbetar också tillsammans med WFP (FN:s livsmedelsprogram) för att nå utsatta barn och familjer i avlägsna områden. Vi ser till att de får mat, sjukvård, utbildning och skydd, och vi registrerar ensamma barn för att kunna återförena dem med sina familjer.

Sedan krigets början har nära en miljon barn tvingats fly från sina hem. 400 000 har fått sluta i skolan och mer än vart tredje barn är undernärt. UNICEF finns på plats och arbetar för att skydda barnen och deras familjer. Men mer hjälp behövs för att Aber, Gatchang, Freda och alla andra barn ska få en bättre framtid.

Var med oss och kämpa för barnen i Sydsudan och barn som drabbas av konflikter och katastrofer över hela världen.  Ge en katastrofgåva idag .

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.