Gå till innehållet
Laddar…

Attack mot hjälpleverans i Syrien

Förra veckan rapporterade vi att UNICEF stod redo med fullastade lastbilar för att, under eldupphöret, kunna leverera humanitär hjälp till barn och familjer som drabbats av konflikten i Syrien. Det är med stor sorg vi idag konstaterar att hjälpleveransen i Aleppo attackerats.

© UNICEF/Feyzioglu

© UNICEF/Feyzioglu

UNICEF hade tillsammans med andra FN-organ levererat livräddande förnödenheter till den konvoj som leddes av Röda Halvmånen i Aleppo den 19 september.

Vi hade bland annat fyllt lastbilarna med sjukvårdsprodukter, näringstillskott, utbildningsmaterial och produkter för rent vatten, sanitet och hygien till omkring 50 000 människor.

Det är oerhört tragiskt att flera kollegor från syriska Röda Halvmånen – UNICEFs största samarbetspartner på plats i Syrien – liksom flera FN-medarbetare har dödats och skadats.

FN och UNICEF utreder just nu hur stora skadorna har blivit efter det flyganfall som slog till mot konvojen. Vi uppmanar alla parter i konflikten att skydda humanitära organisationer, personal och förnödenheter.

UNICEF finns på plats i Syrien och vi kommer att stanna så länge barnen behöver oss. Stöd vårt arbete för de syriska barnen och deras familjer, ge en gåva idag.