orkanen-Matthew2-575x459.jpg

Orkan i Karibien –

UNICEF står redo

Tusentals barns liv är i fara på grund av orkanen Matthew i Karibien. Orkanen rör sig just nu mot Haiti och Jamaica. Även Kuba och Bahamas hotas. UNICEF har aktiverat vår katastrofplan och vi står redo att hjälpa barnen i området.

Skribent |

Publicerad |

2016 10 03

Uppdaterad |

2016 10 03

Orkan i Karibien – UNICEF står redo

Orkanen Matthew hotar tusentals barns liv i Karibien.

Latinamerika och Karibien är utsatt för klimatrelaterade katastrofer som tropiska stormar, orkaner och torka. I alla katastrofer är det barnen som drabbas värst.

Orkanen Matthew ligger just nu på en allvarlig nivå fyra och förväntas behålla samma styrka under de kommande 36-48 timmarna. Det är den starkaste stormen i området på nio år. Den utgör ett stort hot mot Jamaica, Haiti, Kuba och Bahamas. Orkanen rör sig österut och riskerar att dra in över Haiti med mycket starka vindar och hårt regn. Risken för översvämningar och jordskred är stor.

DSC_0030.jpg
Som alltid i katastrofer är barnen mest utsatta.Foto: © UNICEF

Som alltid i katastrofer är barnen mest utsatta. Foto: © UNICEF

Barn har redan utsatts för fara i år på grund av en mycket stark El Niño. UNICEF har högsta beredskap och står redo för att kunna hjälpa barn som drabbas av orkanen: Var med och kämpa för barn som drabbas av katastrofer, ge en gåva idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.