Gå till innehållet
Laddar…

22 barn dödade i ny bombattack mot skola

22 barn och sex lärare rapporteras ha dödats när deras skola upprepade gånger attackerades igår i Idlib, Syrien. UNICEFs högste chef, Anthony Lake, fördömer attacken: ”Var det en medveten attack kan det vara krigsbrott.”

En ryggsäck och skolböcker har spritts ut på marken. De tillhörde Zaina, 9 år, och Lamar, 11 år, som båda dödades i en bombattack mot en skola för ett par veckor sedan. Barn riskerar och förlorar sina liv när de kämpar för sin rätt att i gå i skolan. Våldet måste upphöra nu! Foto: © UNICEF/Ourfali

På marken ligger en ryggsäck och flera skolböcker. De tillhörde systrarna Zaina, 9 år, och Lamar, 11 år, som båda dödades i en bombattack mot en skola i Aleppo för ett par veckor sedan. Våldet måste upphöra nu! Foto: © UNICEF/Ourfali

– Det här kan vara den dödligaste attacken mot en skola sedan kriget började för mer än fem år sedan. Familjer har för alltid förlorat sina barn. Barn har för alltid förlorat sina lärare, säger Anthony Lake, UNICEFs högste chef.

– Det är en tragedi och ett illdåd. Och var det en medveten attack kan det vara krigsbrott. När kommer världens avsky inför sådana barbariska handlingar att matchas med krav på att det måste sluta?

UNICEF finns på plats och kämpar för barnen, men behoven i Syrien är enorma. Stöd våra katastrofinsatser. Barnen behöver dig nu.

Samah är lärare i första klass vid en skola i Daraa. Hon förlorade sin son i en tidigare skolattack. Trots det fruktansvärda som hänt drömmer hon om en bättre framtid för sina barn:

– Barnen förtjänar ett bättre liv än det här. Som mamma och lärare måste jag arbeta hårt för att se till att de får det.

Ingen plats i Syrien är säker för barnen. Trots det riskerar barn sina liv för att fortsätta gå i skolan. Vi får aldrig sluta kämpa för dem och deras rätt till utbildning och trygghet. Var med och kämpa för barnen nu.