UN05639_161109-575x383.jpg

"Jag samlade all min kraft

för att skydda mina barn"

På söndag är det fars dag. Det vill vi fira genom att hylla alla fantastiska pappor som finns runt om i världen. Khalid är en av dem. Tillsammans med sin fru och deras tre små barn flydde han från kriget i Syrien till Tyskland. Fars dag-presenter som räddar barns liv hittar du i UNICEFs gåvoshop.

Skribent |

Publicerad |

2016 11 09

Uppdaterad |

2016 11 09

"Jag samlade all min kraft för att skydda mina barn"

Pappa Khalid tillsammans med sönerna Amr, sju år, och Karam, fyra år. Foto: © UNICEF/Gilbertson

Familjen Raslan är en av många som tvingats på flykt på grund av våld och förstörelse. Familjens resa mot Berlin började när kriget kom till hemstaden Homs i Syrien.

Barnen är alltid de som drabbas värst i katastrofer. På flykt är barnen särskilt utsatta. Khalid, 33, och hans fru Amira, 24 år, såg till att leka med barnen, laga mat ihop och ta bilder med familjen. För att skydda barnen från oro och ge dem trygghet försökte de göra flykten till en familjeresa.

Under den tuffa resan över havet lade sig Khalid och Amira som sköldar mellan barnen och vattnet, för att de inte skulle se havet. De gjorde allt de kunde för att hålla sig lugna så att inte barnen skulle bli rädda.

- Jag samlade all min kraft för att skydda mina barn. Jag vill att mina barn ska få göra det som de brinner för, för jag vet att de skulle vara bra på det då, säger Khalid.

UN05638_161109-575x383.jpg
Khalid kramar om sin yngste son Karam, fyra år, utanför skolan där familjen nu bor, i södra Berlin.Foto: © UNICEF/Gilbertson

Khalid kramar om sin yngste son Karam, fyra år, utanför skolan där familjen nu bor, i södra Berlin. Foto: © UNICEF/Gilbertson

UNICEF arbetar för att se till att barn på flykt får allt de behöver, som varma filtar mot kylan och rent vatten att dricka. Så att fler pappor och mammor kan känna att deras barn är trygga.

Har du en fantastisk pappa i din närhet som du vill hylla? Köp farsdagpresenten i UNICEFs gåvoshop. Där hittar du bland annat varma filtar, böcker och vaccin som hjälper pappor att ge sina barn den trygghet och hälsa de har rätt till. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present, direkt via e-post.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.