Gå till innehållet
Laddar…

Glad fars dag!

Idag är det fars dag och vi firar med en hyllning till alla härliga pappor runt om i världen. Som Phillip i Ghana och Abo i Jemen. Sista minuten-presenter till pappa hittar du i UNICEFs gåvoshop.

Phillip i Ghana håller sin son som föddes för tidigt tätt intill kroppen, med så kallad kängurumetod. Den enkla tekniken förbättrar chansen till överlevnad för barn med låg födelsevikt. Bland annat stabiliseras barnets kroppstemperatur liksom puls och andning, barnen växer snabbare och får tidigare lämna sjukhuset. Goda nyheter för Phillip och hans fru! Foto: © UNICEF/Quarmyne

En pappa i Irak håller sin son och en kartong med varma filtar från UNICEF i famnen. UNICEF levererar filtar, livräddande vaccin, vattenreningstabletter och andra produkter som räddar barns liv till katastrofområden över hela världen. Produkterna hittar du i gåvoshopen. Foto: © UNICEF/Anmar

Okwir Alex James och Lakicha Susan ler mot sitt nyfödda barn i Uganda. Foto: © UNICEF/Bongyereirwe

Två månader gamla Suha hålls av sin leende pappa i Gaza. Familjens hem förstördes i ett flyganfall, och de bor nu tillfälligt i ett rum i Shishaya. Familjen är en av 6 000 som regelbundet får besök av vårdpersonal som stöds av UNICEF, för att se till att barn som Suha mår bra och växer som de ska efter förlossningen. Foto: © UNICEF/d’Aki

Pappa Abo ler stolt mot sin dotter Aisha i Jemen. Familjen tvingades på flykt från kraftiga bombningar när Aishas mamma var i åttonde månaden. Förlossningen satte igång i en skola där de sökt skydd. ”Tack och lov gick allt bra,” säger Abo. ”Varje gång jag ser Aisha i ögonen tänker jag: hoppas att din födsel för med sig fred.” Foto: © UNICEF/Abdulbaki

Har du en fantastisk pappa i din närhet, som du vill hylla idag? Köp presenter som räddar barns liv, i UNICEFs gåvoshop. Foto: © UNICEF/Noorani

På fars dag vill många uppmärksamma pappor i sin närhet med kärlek och värme. Men för många pappor är det svårt att ge sina barn den trygghet de har rätt till, särskilt i katastrofer.

UNICEF kämpar över hela världen för att utsatta barn och deras familjer ska få allt som de har rätt till. Idag på fars dag kan du ge bort en present som gör pappa glad, samtidigt som andra pappor världen över får möjlighet att ge sina barn en värmande filt, rent vatten, vaccin mot farliga sjukdomar, eller en mysig sagostund.

Se alla presenter i vår gåvoshop. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, så att fler pappor och mammor kan känna att deras barn är trygga. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör ingenting om du är ute i sista minuten. Glad fars dag!