Aisha_5år_Aleppo-575x383.jpg

Sluta bomba skolor och

sjukhus i Syrien!

Förra veckan utsattes barn och deras hem, skolor och sjukhus för ännu fler bombningar i Syrien. I Aleppo och Ghouta dödades sammanlagt nio barn. Idag gästbloggar Geert Cappelaere, regionchef för UNICEF i Mellanöstern och Nordafrika, om den hemska veckan som gått.

Skribent |

Publicerad |

2016 11 21

Uppdaterad |

2016 11 21

Sluta bomba skolor och sjukhus i Syrien!

Femåriga Aisha bor med sin familj i ett tält i Aleppo. Familjen har tvingats på flykt från de kraftiga bombningarna i staden. Foto: © UNICEF/Al-Issa

Förra veckan var fruktansvärd för barnen i Syrien. Sjukhus i östra Aleppo och Idlib attackerades, och nio barn dödades i sina skolor i Aleppo och Ghouta. <p>Vi såg barn som fick behandling mot rökförgiftning i östra Aleppo. Kort därefter bombades al-Bayan

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.