Gå till innehållet
Laddar…

En halv miljon barn i belägrade områden i Syrien

Våldet fortsätter att eskalera i Syrien. På mindre än ett år har antalet barn som lever i belägrade områden fördubblats. Närmare en halv miljon barn lever nu i områden som i stort sett är helt isolerade från omvärlden och dit det är svårt att leverera humanitär hjälp.

Abdullah är nio år 9 och bor i Aleppo. - Jag har letat efter dricksvatten sedan i morse för vi har inget vatten hemma. Vatten kommer och går, det försvinner under långa perioder hemma, säger han.

Abdullah är nio år och bor i Aleppo.<br />– Jag har letat efter dricksvatten sedan i morse för vi har inget vatten hemma. Vatten kommer och går, det försvinner under långa perioder hemma, säger han.

– För miljoner människor i Syrien har livet blivit en mardröm som inte tar slut – speciellt för de hundratusentals barn som lever i belägrade områden. Barnen dödas och skadas, de är för rädda för att gå till skolan eller ens att leka, de överlever på väldigt lite mat och nästan ingen medicin, säger Anthony Lake, UNICEFs högste chef.

En del av de belägrade områdena har fått lite eller inget stöd på nästan två år.

Konflikten har pågått i snart sex år och UNICEF vädjar än en gång om att alla stridande parter ska lyfta belägringarna runtom i Syrien låta oss och andra organisationer komma fram med humanitär hjälp till alla som behöver det.

Behoven i Syrien är enorma. Stöd våra katastrofinsatser på plats. Barnen behöver dig nu.