Default hero image

Idag den femte december uppmärksammas ideellt engagemang runt om i världen. Vi på UNICEF Sverige vill ta tillfället i akt och tacka alla våra frivilliga som ger av sin tid och sitt engagemang för att uppmärksamma barns rättigheter.

Skribent |

Publicerad |

2016 12 05

Uppdaterad |

2016 12 05

Stort tack till våra frivilliga för all lek och värme!

UNICEF Sveriges frivilligverksamhet har tidigare till stor del handlat om att samla in pengar och informera om barnkonventionen. Men när Sverige under hösten 2015 tog emot rekordmånga asylsökande lanserade vi en helt ny verksamhet. Våra frivilliga möter nu nyanlända barn genom lekbetonade aktiviteter.

Så här beskriver några av våra frivilliga sina upplevelser:

[gallery ids="27402,27403,27404,27405,27401,27409"]

Artikel 31 i barnkonventionen lyfter fram barns rätt till lek, vila och fritid och vi har under året märkt vilken viktig betydelse lek har i barns liv. Det kan vara ett välkommet avbrott från vardagen, en möjlighet att få lära känna nya personer och en stund då det är helt okej att slappna av, testa olika aktiviteter och ha kul.

Vi har mött många härliga barn, från ettåringar till sjuttonåringar, och vi har testat mängder av aktiviteter. Vi har till exempel hoppat säck och satt knorr på grisen, vi har lagt mängder av pärlplattor och gjort armband, tävlat i olika sorters femkamp och haft uppskattade frågesporter. Vi har också spelat fotboll och kubb och vi har fikat och bakat en hel del.

UNICEF Sverige är verkligen glada över att ha kommit igång med dessa lekfyllda aktiviteter och uppskattar alla våra frivilliga som gör det möjligt. Ni gör oss stolta och ni gör avtryck i barns liv! Tack!

Är du också intresserad av att bli frivillig? Läs mer och anmäl ditt intresse här eller kontakta Cecilia Åhl, frivilligsamordnare.

Sist men inte minst vill vi avsluta med en bonushälsning till alla frivilliga, från vår ambassadör David Hellenius:

https://youtu.be/Tt9cuwx_5B0

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.