Gå till innehållet
Laddar…

En filt hjälper Noor, 4, att hålla värmen i vinter

Fyra år gamla Noor och hennes bror Mohammed, sex år, skrattar under sin varma UNICEF-filt. Den här vintern är vårt mål att nå 924 000 barn i Syrien och grannländerna med filtar och varma vinterkläder. Köp dina julklappar i gåvoshopen, så kan du vara med och ge värme till barnen.

Noor, 4, och Mohammed, 6, håller värmen under en filt som de fått av UNICEF. Foto: © UNICEF

Noor, 4, och Mohammed, 6, håller värmen under en filt som de fått av UNICEF. Familjen har tvingats på flykt från konflikten i Syrien, och lever nu i ett flyktingläger sedan tre år tillbaka. Foto: © UNICEF

Det här året har kantats av konflikter och katastrofer och som alltid är det barnen som drabbas värst. Sex miljoner syriska barn är i behov av humanitärt stöd och 2,8 miljoner av dem är på flykt.

Den här vintern har UNICEF som mål att nå 924 000 barn i Syrien och grannländerna med filtar och varma vinterkläder. Hjälp oss nå ännu fler, genom att handla i vår gåvoshop.

Genom att köpa vinterkläder i gåvoshopen ser du till att syriska barn på flykt i Libanon får varma kläder som till exempel vantar, halsduk, mössa, vinterjacka, overall, vinterskor och varma tröjor.

För barn på flykt kan en filt vara skillnaden mellan att klara vinternatten och att frysa ihjäl. UNICEF skickar filtar till katastrofdrabbade områden världen över.

Sammanlagt planerar vi att nå över 2,5 miljoner barn i Syrien och Irak, samt barn på flykt i Turkiet, Libanon, Jordanien och Egypten, med varma vinterkläder, filtar och andra livräddande produkter.

Allt du handlar i gåvoshopen skickas till de barn som behöver det mest, och du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp.