Gå till innehållet

Alarmerande rapporter om barnen i Aleppo

Vi har idag fått alarmerande rapporter från Aleppo som visar att många barn, kanske fler än 100 barn, sitter instängda i en byggnad som är under hård attack från väpnade trupper. Barnen är ensamma, skilda från sina familjer.

– Det är hög tid för världen att stå upp för barnen i Aleppo och få stopp på deras mardröm, säger Geert Cappelaere, chef för UNICEF i regionen. Aleppos barn är vårt ansvar och de måste få hjälp nu. Det finns inga ursäkter.

Tusentals barn drabbas av våldet och förstörelsen i Aleppo.

Våldet i Aleppo fortsätter att öka och tusentals barn drabbas. UNICEF kräver att alla parter sluter vapenvila omgående och tillåter en säker evakuering av alla barn. Humanitära organisationer måste få leverera livräddande förnödenheter och barnen återförenas med sina familjer. Alla civila som vill lämna staden måste få tillåtelse att göra det.

UNICEFs team i Aleppo står redo att hjälpa till och ge stöd, inklusive att evakuera barnen.

Behoven i Syrien är enorma. Stöd våra katastrofinsatser. Barnen behöver dig nu.