Gå till innehållet

Ett år med UNICEF på 60 sekunder

Tillsammans med alla våra givare och partners når vi fantastiska resultat varje år. Se filmen som visar några av dem. Det tar bara en minut.

Varje dag dör alldeles för många barn av orsaker som kan förebyggas. UNICEF kämpar över hela världen för att ge barnen allt det de behöver för att överleva. Som att vi under 2015 köpte in 28 miljarder doser vaccin till 95 länder. Tack vare det vaccinerades 45 procent av alla barn under fem års ålder i världen.

Undernäring är en av de största problemen som hotar barns liv och står bakom hälften av alla dödsfall av barn under fem år. Tillsammans har vi under bara ett år behandlat 2,9 miljoner barn mot akut undernäring. Varje år tar vi fram en effektrapport som visar vilka resultat vårt gemensamma arbete får för barn. Där kan du läsa ännu fler exempel.

Vill du vara med och kämpa för barnen varje dag? Bli Världsförälder idag!