Gå till innehållet

Svältkatastrof i Sydsudan

Cirka 100 000 människor i Sydsudan lider av svält och en miljon befinner sig på randen till en svältkatastrof, varnar nu UNICEF tillsammans med två andra FN-organ. Vi uppmanar de stridande parterna att släppa fram humanitär hjälp som kan rädda liv på barnen och deras familjer.

Konflikten i landet startade i december 2013 och har tillsammans med en kollapsande ekonomi försatt befolkningen i en mycket svår situation. För att katastrofen inte ska förvärras ytterligare krävs det omfattande hjälpinsatser. UNICEF, tillsammans med World Food Programme (WFP) och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) finns på plats i landet.

– Om vi inte når fram med hjälp fort, kommer många av barnen att dö, säger Jeremy Hopkins, representant för UNICEF i Sydsudan.

UNICEF finns på plats i Sydsudan och kämpar för barn som Elizabeth, 1,5 år, som lider av svår akut undernäring. Foto: ©UNICEF/Farran

Vad gör UNICEF?
UNICEF samarbetar med partners på plats för att, trots den svåra säkerhetssituationen, nå fram till och leverera livräddande stöd till de drabbade barnen och familjerna. Målet är att nå 207 000 barn med behandling mot undernäring.

Under 2016 behandlade UNICEF 180 000 akut undernärda barn i Sydsudan. Men mer hjälp behövs för att vi ska kunna nå fler barn.

Var med oss och kämpa för barnen i Sydsudan och barn som drabbas av konflikter och katastrofer över hela världen. Ge en katastrofgåva idag.