Gå till innehållet

Ett flyg kommer lastat!

Nu packar vi för årets viktigaste flygresa! Den 6 mars skickar UNICEF och Norwegian ett flygplan lastat med skolmaterial och nödhjälp till barnen i Mali. Hjälp oss att fylla planet till bredden!

Nu packar vi för årets viktigaste flygresa! Den 6e mars fyller vi, tillsammans med Norwegian, ett flygplan med förnödenheter till barnen i Mali. Foto: ©UNICEF

Sedan konflikten i Mali bröt ut 2012 har 360 000 barn förlorat möjligheten att gå i skolan. Nästan 400 skolor har stängts och många av dem har förstörts, plundrats eller tagits över av militären.

I en konflikt är det viktigt att barnen så snart som möjligt får komma tillbaka till skolan. Dels för att barnen inte ska stanna i sin utveckling, men främst för att det är en bra plats för barn att återhämta sig från svåra upplevelser. I skolan får barnen andrum och vardagliga rutiner som lugnar och skapar en känsla av normalitet.

Som världens största barnrättsorganisation kämpar vi för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Hjälp oss att tillsammans med Norwegian fylla ett flygplan med skolmaterial och nödhjälp som ger barnen i Malin en bättre framtid. Hjälp oss att fylla flygplanet här!