UN056038-575x383.jpg

535 miljoner barn lever

i ett katastrofdrabbat land

Just nu, den här minuten, lever 535 miljoner barn i ett katastrofdrabbat land. Barn är alltid extremt sårbara och utsatta i en katastrof och har särskilda behov av hjälp. Syskonen Saua och Tirig är drabbade av hungerkatastrofen i Somalia.

Skribent |

Publicerad |

2017 04 20

Uppdaterad |

2017 04 20

535 miljoner barn lever i ett katastrofdrabbat land

Syskonen Saua och Tirig lever mitt i hungerkatastrofen. Foto: © UNICEF/Holt

I Somalia, och flera andra länder, pågår det just nu en hungerkatastrof. 185 000 barn i Somalia lider av akut undernäring och om inget görs är risken att siffran fördubblas till slutet av året. Tirig och hennes syster Saua bor i Burao, en stad i norra Somalia. Tillsammans med sin familj har de tvingats lämna sitt hem på jakt efter mat och vatten. Torkan i landet påverkar miljontals människor och om inget görs snart kommer det att få förödande konsekvenser – och som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst.

unicef-infografik-mall-1200x6307777-575x302.png

Varje minut räknas 

I en katastrof är varje minut avgörande för barns överlevnad. Vi finns på plats i Somalia och förser de mest drabbade barnen och deras familjer med vatten och näring. Vi behandlar barn mot akut undernäring och mobila team når ut till barn runtom i landet. Förra året behandlade vi 14 000 barn i landet mot akut undernäring.

Vi fortsätter att kämpa för Tirig, Saua och alla andra barn som drabbats av hungerkatastrofen varje dag. För varje minut räknas.

Var med och rädda barns liv. Varje minut och varje gåva är viktig. Swisha till 902 00 17 eller ge en gåva här .

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.