UN059892-575x383.jpg

Mamma Ohn Mar

besöker hälsoklinik

Inför morsdag på söndag vill vi fira alla starka, fantastiska mammor världen över. Idag vill vi uppmärksamma mamman Ohn Mar som bor i Burma. Hennes dotter Ei Yadi Phuu är undernärd men tack vare att Ohn Mar tagit med sin dotter till en UNICEF-stödd hälsoklinik får Ei Yad Phuu nu behandling.

Skribent |

Publicerad |

2017 05 23

Uppdaterad |

2017 05 23

Mamma Ohn Mar besöker hälsoklinik

Ei Yadi Phuu, tre år, lider av undernäring men tack vare att mamma Ohn Mar tog henne till ett hälsocenter får hon nu behandling. Foto: © UNICEF/Holmes

Ohn Mar är 33 år och bor i byn Taung, Burma, tillsammans med sin dotter Ei Yadi Phuu, tre år. Ei Yadi Phuu är svårt undernärd och har därför börjat en behandling på en UNICEF-stödd hälsoklinik. För att hålla kolla på att behandlingen ger resultat mäter man Ei Yadi Phuus överarm med ett måttband. Rött betyder att barnet är akut undernärt och grönt betyder att behandlingen går åt rätt håll. Ohn Mar får med sig näringsprodukter hem som hon matar Ei Yadi Phuu med i sju dagar innan nästa kontroll görs.

För ett litet barn kan undernäring snabbt leda till döden. Därför arbetar UNICEF hårt med undernäring. Vi samarbetar med regeringar och lokala organisationer för att ta ett helhetsgrepp på problemet. Familjer och samhällen spelar den viktigaste rollen i kampen mot barns undernäring. Det är viktigt att föräldrarna snabbt tar sitt barn till en hälsoklinik, precis som Ohn Mar gjorde med sin dotter.

Vi levererar livsviktga näringstillskott samt mineraler och vitaminer till hälsocenter världen över. Nya typer av näringslösningar har inneburit viktiga framsteg i kampen mot undernäring. Till exempel den specialframtagne nötskrämen som levereras i hygieniska portionsförpackningar som är färdiga att använda och inte behöver blandas ut med vatten.

Morsdagpaket-2016_Rodolphe2-575x280.jpg
[caption id="attachment_29006" align="alignnone" width="575"]

Morsdagpaketet kostar 278 kronor och innehåller livräddande produkter som till exempel nötkräm, vaccin och vätskeersättning. Låt mamma rädda barns liv på morsdag. Foto: © RedWolf studio

Ge mamma en viktig morsdagpresent

I vår gåvoshop hittar du presenter som räddar barns liv. Morsdagpaketet innehåller bland annat 12 påsar nötkräm och kan rädda barn som Ei Yadi Phuu. Beställer du senast idag , tisdag, får du även ett tryckt gåvokort att ge bort.

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Bandora_P6A6469.JPG
En kväll för alla barn

Torkan fortsätter att plåga människorna på Afrikas horn. Många har väntat på regn i tre år, och under tiden utplånas skördar och boskapsdjur svälter ihjäl. Flera miljoner barn lider av undernäring och riskerar att dö. I Djibouti jobbar UNICEF dygnet runt för att bromsa den skenande katastrofen.

UN0663237.jpg
Afrikas horn

Somalia närmar sig gränsen till svält i en rasande fart. Trots att hungerkatastrofen på Afrikas horn pågått i månader saknas engagemang från omvärlden. Två miljoner barn i området lider just nu av svår akut undernäring och riskerar att dö. Under kommande halvår förväntas hälften av alla barn under fem år i Somalia lida av undernäring.

un0602381-e1653032016662.jpg
Barnadödlighet

Antalet underviktiga barn ökar i flera regioner i världen, det visar UNICEFs nya rapport Child Alert: Severe wasting an overlooked child survival emergency. Framför allt ligger konflikter, klimatförändringarna och pandemin bakom ökningen. På grund av stigande råvarupriser ökar samtidigt priset på livräddande näringstillskott varnar UNICEF.