tandou_UN053039-575x383.jpg

Mamma Tandou

leker

Snart är det mors dag och den här veckan lyfter vi alla starka, fantastiska mammor runt om i världen. Mamman Tandou Ouologuem i Mali är en av dem. Hon har börjat på föräldrakurs där hon lär sig mer om hur hon ska leka och stimulera sina barn.

Skribent |

Publicerad |

2017 05 26

Uppdaterad |

2017 05 26

Mamma Tandou leker

Mamma Tandou med sin sex månader gamla bebis Mariam. Tandou har börjat på föräldrarkurs som stöds av UNICEF. Foto: © UNICEF/Luthi

Det som händer under barns första år är avgörande för deras framtida utveckling. Förutsättningarna för ett barn att till exempel klara av sin utbildning med goda resultat börjar långt innan första klass. Forskning visar på att när barn är små har kreativitet och stimulans lika stor påverkan på hjärnans utveckling som deras DNA.

Tandou bor i byn Siby-Siby i centrala Mali med sina barn Housseny och Hassana, fyra år, samt Mariam, sex månader gammal. I byn finns ett center för barns tidiga utveckling som Tandou och hennes barn besöker varje dag. Centret, som stöds av UNICEF, har funnits sedan 2015.

Tandou har också börjat på föräldrakurs med Mariam för att lära sig mer om hur hon ska leka och stimulera sin bebis. På kursen får hon bland annat lära sig hur saker som finns i hemmet kan användas i lek, så att barnens viktiga lek inte hindras av att det inte finns pengar till att köpa leksaker. Hon får också kunskap i hur hon kan göra den mat de har mer näringsrik.

Tandou är en väldigt klok mamma och förstår vikten av barns tidiga utveckling. Hon är mycket engagerad i att förbättra livet och framtiden för sina barn.

Mamma_style_1-575x290.jpg
[caption id="attachment_28989" align="alignnone" width="575"]

Mammapaketet kostar 109 kronor och innehåller livsviktig nötkräm och vaccin. Låt mamma rädda barns liv på morsdag. Foto: © RedWolf studio

Ett livsviktigt sista-minuten tips!

I vår gåvoshop hittar du årets viktigaste morsdagpresent . Presenten som räddar barns liv. Mammapaketet innehåller livräddande produkter som vaccin för att skydda mot farliga sjukdomar och nötkräm mot undernäring. Mammapaketet kostar bara 109 kronor . Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör ingenting om du är ute i sista minuten.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

1X4A5830.jpg
Sierra Leone

Tänk om alla barn kunde få en trygg och kärleksfull start i livet, och att alla som föder skulle känna sig omhändertagna under sin förlossning. Jag är övertygad om att det skulle lösa många av världens problem. Peace on Earth begins with Birth som det så fint heter.

maja-gravid-1-e1653394214475.jpeg
Sverige

Under graviditeten med min äldsta son var jag aldrig riktigt nervös. Genom åren som gått har jag fått många många meddelanden från kvinnor som är oroliga över missfall, och resan fram till födseln. Men jag har aldrig kunnat relatera. Naivt nu i efterhand men just där och då ganska så skönt. Jag var så lycklig bara och stannade i den känslan. Så bra som jag mådde under min första graviditet hade jag inte gjort på många år och jag spenderade tiden med att vila, baka alla jordens kakor, boa in mig och sova sova sova. Jag njöt av varje spark, njöt av varenda sekund.