Gå till innehållet

Så användes pengarna 2016

Tack till alla er som är med och kämpar för barns rättigheter! Under förra året såg vi tillsammans bland annat till att barn i katastrofer fick rent vatten och en möjlighet att gå i skolan. Det är viktigt för oss att på ett tydligt sätt visa vad pengarna går till, och nu har vi gjort det ännu enklare för dig att se.

Foto: © UNICEF/Karki

Under 2016 samlade vi in 793 miljoner kronor. Hela 89 procent av våra intäkter gick till UNICEFs arbete för barn världen över. Kostnader för insamling var tio procent och administration en procent.

  • 686 miljoner kronor gick till UNICEFs arbete för barn i världen, långsiktigt och i katastrofer.
  • 22 miljoner kronor gick till UNICEFs arbete för barn i Sverige.

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Men ni som valt att stödja oss vet att det går. Med våra 70 år i barnens tjänst har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs. Tack vare alla som ger och är med och kämpar för barns rättigheter kan vi fortsätta arbetet för att skapa en bättre värld för alla barn.

Här kan du läsa mer om vår ekonomi och se hur pengarna används.