UN043792-575x383.jpg

Min Song Ju

har fått behandling

Idag delar vi med oss av en god nyhet. Fyraåriga Min Song Ju har, tack vare UNICEF, fått behandling mot svår undernäring.

Skribent |

Publicerad |

2017 07 26

Uppdaterad |

2017 07 26

Min Song Ju har fått behandling

Fyraåriga Min Song Ju mår, efter några veckor av behandling mot undernäring, bra igen. Foto: © UNICEF/Nazer

Min Song och hans familj blev hårt drabbade när översvämningar förstörde deras hem i norra Nordkorea.

– Jag visste inte hur det skulle gå. Alla våra ägodelar var borta och jag hade ingen mat till mitt barn, säger mamma Choe Un Sim.

Omkring 45 000 barn blev drabbade av översvämningarna. Utan mat och rent vatten är barn de mest utsatta när en katastrof sker. Choe Un Sim tog sin son till en UNICEF-stödd hälsoklinik där han fick behandling.

– Jag fick nötkräm som jag kunde mata honom med fyra gånger om dagen. Efter ungefär fem veckor av behandling mår han mycket bättre, säger Choe Un Sim.

Samtidigt som Choe Un Sim pratar sträcker sig Min Song efter lådan där näringskrämen finns. Hon börjar skratta och säger att han verkligen gillar den och vill äta den hela tiden.

Några påsar nötkräm om dagen kan räcka för att rädda livet på undernärda barn, som Min Song. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskild framtagen för att hjälpa barn att gå upp i vikt.

Var med och se till att fler barn får behandling mot undernäring. För bara 197 kronor skickas 55 påsar nötkräm till barn som behöver det. Handla nötkräm i vår gåvoshop. 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Bandora_P6A6469.JPG
En kväll för alla barn

Torkan fortsätter att plåga människorna på Afrikas horn. Många har väntat på regn i tre år, och under tiden utplånas skördar och boskapsdjur svälter ihjäl. Flera miljoner barn lider av undernäring och riskerar att dö. I Djibouti jobbar UNICEF dygnet runt för att bromsa den skenande katastrofen.

UN0663237.jpg
Afrikas horn

Somalia närmar sig gränsen till svält i en rasande fart. Trots att hungerkatastrofen på Afrikas horn pågått i månader saknas engagemang från omvärlden. Två miljoner barn i området lider just nu av svår akut undernäring och riskerar att dö. Under kommande halvår förväntas hälften av alla barn under fem år i Somalia lida av undernäring.

un0602381-e1653032016662.jpg
Barnadödlighet

Antalet underviktiga barn ökar i flera regioner i världen, det visar UNICEFs nya rapport Child Alert: Severe wasting an overlooked child survival emergency. Framför allt ligger konflikter, klimatförändringarna och pandemin bakom ökningen. På grund av stigande råvarupriser ökar samtidigt priset på livräddande näringstillskott varnar UNICEF.