Gå till innehållet
Laddar…

Över 5 000 skolor skadades av jord­bävningarna i Mexiko

Den 8:e och 19:e september drabbades Mexiko av två stora jordbävningar. Fem miljoner barn uppskattas vara drabbade i Mexiko City, Morelos och Puebla. 302 personer har dött. Nära 5 100 skolor har skadats eller förstörts, rapporterar UNICEF.

Personal från UNICEF pratar med en grupp barn vid ett hjälpcenter för familjer som drabbats av jordbävningarna i Mexiko. Foto: © UNICEF/Gonzalez

Personal från UNICEF pratar med en grupp barn vid ett hjälpcenter för familjer som drabbats av jordbävningarna i Mexiko. Foto: © UNICEF/Gonzalez

Vad gör UNICEF?

UNICEF finns på plats och planerar bland annat följande insatser, för att hjälpa barnen och deras familjer:

  • Tillsammans med partners sätter vi upp tillfälliga skolor, utbildar lärare i att ge psykosocialt stöd och delar ut skolmaterial.
  • Vi sätter upp barnvänliga trygga platser där barn kan leka, återhämta sig och få psykosocialt stöd.
  • Vi delar ut information om hur barn kan skyddas under en jordbävning, och hur familjer kan undvika att komma ifrån varandra.
  • Vi delar ut livräddande produkter som tvål och filtar, samt andra viktiga förnödenheter som regnkläder och presenningar.
  • Vi ser till att det finns rent vatten och toaletter på de platser där människor som förlorat sina hem kan ta skydd.

Just nu pågår flera stora naturkatastrofer runt om i världen. Ge en katastrofgåva idag så är du med och räddar barns liv: