Gå till innehållet
Laddar…

”Att finnas där är viktigare än att tjäna mycket pengar”

Inför fars dag på söndag vill vi uppmärksamma alla fina pappor som kämpar för sina barn världen över. Som Sullay Bangura i Sierra Leone. Sullay är ensamstående och sade upp sig från sitt jobb för att få mer tid med sina tre barn.

Sullay med yngsta dottern Sukainatu, sex år. Foto: © UNICEF/Phelps.

Sullay, 44, med yngsta dottern Sukainatu, sex år. Foto: © UNICEF/Phelps.

– Jag hade ett bra jobb, men jag slutade då jag kände att jag behövde finnas där för mina barn. Särskilt den yngsta. Det var en stor uppoffring, men att finnas där är viktigare än att tjäna mycket pengar, säger Sullay.

Nu tar han små catering-jobb emellanåt och säljer telefonladdare. Allt han tjänar går till att ge barnen de bästa förutsättningarna. Sullays äldsta har gått ut gymnasiet, och näst äldsta är färdig med grundskolan. Minstingen Sukainatu, sex år, går i första klass.

Vill du också hylla en pappa i din närhet på fars dag?

I gåvoshopen hittar du presenter som räddar barns liv. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present, direkt via e-post: