Gå till innehållet
Laddar…

Glad fars dag!

Idag är det fars dag och vi firar med en hyllning till alla härliga pappor runt om i världen. Som Idro från Sydsudan, som kämpar för att ge sina döttrar ett hem i flyktinglägret. Sista minuten-presenter till pappa hittar du i UNICEFs gåvoshop.

Idro Erikole, 28, leker med dottern Gloria Confidence, tre år. Familjen har flytt från Sydsudan och lever nu i flyktinglägret Bidibidi i norra Uganda. Foto: © UNICEF/Ose.

Idro Erikole, 28, leker med dottern Gloria Confidence, tre år. Familjen har flytt från Sydsudan och lever nu i flyktinglägret Bidibidi i norra Uganda. Foto: © UNICEF/Ose.

På fars dag vill många uppmärksamma pappor i sin närhet med kärlek och värme. Men för många pappor är det svårt att ge sina barn den trygghet de har rätt till, särskilt i katastrofer. Idro flydde med sin fru och tre döttrar från krisen i Sydsudan 2016:

– Min dotter frågar mig när vi ska åka hem. Fast hon var så liten förstod hon att vi förlorat vårt hem, säger Idro.

Idro vet inte när familjen kommer att kunna återvända, men under tiden gör han allt för barnen ska känna sig hemma där de är. Han har byggt ett hus, och han badar, leker och sjunger med Gloria och hennes systrar.

Det är inte för sent att hylla pappa

Du hinner fortfarande ge bort en present som gör pappa glad, samtidigt som andra pappor världen över får möjlighet att ge sina barn värme, glädje och trygghet:

Lilla Pappsen-paketet ger fler pappor möjligheten att kunna skydda sina barn från farliga sjukdomar. Men paketet innehåller också hopprep, sagoböcker och en basketboll, för att lek är livsviktigt. Att få leka och skratta är absolut nödvändigt för att barn ska kunna komma över traumatiska upplevelser. Du hittar paketet i UNICEFs gåvoshop.

Lilla Pappsen-paketet ger fler pappor möjligheten att kunna skydda sina barn från farliga sjukdomar, och ger barnen möjlighet att få leka.

UNICEF levererar livräddande produkter som vaccin, men också bollar, hopprep och sagoböcker till barn i katastrofer över hela världen. Att barn som Gloria får möjlighet att leka ger en känsla av vardag i en traumatisk situation.

Allt du handlar i gåvoshopen skickas till de barn som behöver det mest. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör ingenting om du är ute i sista minuten: