Default hero image

Vinnarna av årets

bästa storverk!

Under 2017 kunde alla deltagande skolor i Operation Dagsverke vara med och tävla med sina storverk inom fyra kategorier: Bästa kreativa film, Bästa kreativa initiativ, Bästa innehåll och Bästa insamlingsresultat. Nu presenteras vinnarna.

Skribent |

Publicerad |

2018 02 01

Uppdaterad |

2018 02 01

Vinnarna av årets bästa storverk!

2017 års Operation Dagsverke-kampanj innehöll flera nyheter. Dels den digitaliserade insamlingsplattformen Storverk, där svenska skolor under hösten kunde skapa sina egna insamlingskampanjer för att öka kunskapen om hiv i Namibia. Och dels tävlingen för att utse bästa storverk i fyra kategorier.

För att utse vinnarna samlade UNICEF en jury bestående av utbildningsminister Gustav Fridolin; Lina Hultqvist, ordförande Sveriges Elevkårer; UNICEF-ambassadören Mark Levengood, skådespelaren William Spetz och UNICEFs programchef Christina Heilborn.

– Genom Operation Dagsverke får elever utveckla kreativitet och förvandla maktlöshet över jordens elände till engagemang för förändring. Jag ser fram emot att som en del av juryn få se hur elever runt om i Sverige har använt Storverk för att just göra storverk för andra människor, säger Gustav Fridolin.

https://youtu.be/tN6Zhw-hOoM

Vinnarna är: De fyra skolorna får ett exklusivt möte med elever från Albanien vid höstens Operation Dagsverke-konferens.

Stort tack till alla skolor som aktivt och engagerat deltagit i Operation Dagsverke 2017, ni har alla varit med och sett till att fler barn i Namibia ska få livsviktig utbildning om hiv. Hoppas att vi ses igen i höst! Ni kan redan nu anmäla er skola:

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

collage-2.jpg
Sverige

Ytterligare en annorlunda termin går mot sitt slut och trots speciella förutsättningar kunde Operation Dagsverke våren 2021 fira 60 år! Burkar har pantats, musik har spelats in, fågelmatare har byggts, digitala utställningar har genomförts och mycket mer. Kreativiteten har verkligen flödat och vi riktar ett stort tack till alla som varit med.

img_2066.jpeg
Sverige

I fredags var det dags för Operation Dagsverkes årliga konferens som lockade elever och lärare från hela landet för att få inspiration till sina kommande dagsverken. Skolaktiviteten har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet och firar i år imponerande 60 år.

julia-kvadrat-2.jpg
Lärare

På Nilaskolan i Malå flödar kreativiteten och entreprenörsandan. Skolan är i full gång med att planera inför årets Operation Dagsverke – ett projekt där eleverna får lära sig mer om barns rättigheter och samtidigt samla in pengar för att hjälpa utsatta barn i andra länder. Läraren Julia Ritzén delar här med sig av sina bästa tips för hur projektet kan skapa mervärde i undervisningen.