25-Sep-2016-Madaya-convoy-Rural-Damascus-WFP-Hussam-Al-Saleh-129-575x323.jpg

UNICEF står redo för

barnen i Ghouta

Situationen för de syriska barnen är akut efter nära sju år av konflikt. UNICEF finns på plats och jobbar intensivt med att förse barn och deras familjer med bland annat medicin, mat, varma kläder och rent vatten. Vi står nu redo att leverera livräddande hjälp till barnen i bland annat den belägrade staden Ghouta.

Skribent |

Publicerad |

2018 03 02

Uppdaterad |

2018 03 02

UNICEF står redo för barnen i Ghouta

UNICEF finns på plats i Syrien och jobbar intensivt med att förse barn och deras familjer med bland annat medicin, mat, varma kläder och rent vatten. Foto: © UNICEF/Al Saleh

De senaste veckorna har våldet trappats upp i flera delar av Syrien. I till exempel östra Ghouta är hundratals barn i akut behov av vård, och många har dött i flygbombningar.

Östra Ghouta har varit under belägring sedan mitten av 2013. Här lever nära 400 000 människor, varav hälften är barn. Kraftigt ökande matpriser har gjort det omöjligt för nästan alla föräldrar att ge sina barn mat, och nära 12 procent av barnen under fem år är akut undernärda.

För några veckor sedan lyckades vi leverera livräddande produkter i den belägrade staden, och kräver nu att återigen få tillträde för att kunna hjälpa de utsatta barnen. Men för att göra det krävs ett eldupphör.

Situationen i Syrien och grannländerna

Kriget i Syrien har skapat en humanitär katastrof av enorma mått som har pågått i sju år. Hälften av alla syrier har tvingats fly från sina hem och sex miljoner barn i Syrien är i behov av humanitär hjälp. Dessutom lever 2,5 miljoner syriska barn som flyktingar i Libanon, Turkiet, Jordanien och andra länder.

UNICEF har sedan krigets början gett omfattande humanitärt stöd till barn och familjer i Syrien och grannländerna. UNICEF leder samordningsgrupperna för vatten och sanitet, utbildning, näring och hälsa och skydd mot våld och övergrepp.

För att kunna fortsätta vårt arbete behöver vi ditt stöd. Ge en gåva idag och hjälp oss rädda fler barns liv i Syrien:

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.