MG_2693-575x383.jpg

Över 50 000 nya

Världsföräldrar – rekord!

Det blev verkligen världens viktigaste kväll. När kamerorna nu stängts av har rekordmånga nya Världsföräldrar anmält sig, över 50 000 personer – helt fantastiskt! Stort tack till alla nya och gamla Världsföräldrar, tillsammans skapar vi en bättre värld för barnen.

Skribent |

Publicerad |

2018 05 01

Uppdaterad |

2018 05 01

Över 50 000 nya Världsföräldrar – rekord!

Foto: Melker Dahlstrand

Det var en fantastisk stämning på ett fullsatt Cirkus när vi direktsände "Världens viktigaste kväll – och roligaste". När ljusen släcktes hade hela 50 007 personer anmält sig som Världsföräldrar - rekord!

Renée Nyberg och David Hellenius gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans som programledare, och det bjöds på roliga sketcher av humorstjärnorna Rachel Mohlin, Christine Meltzer och Anna Blomberg. För kvällens stjärnspäckade musikuppträdanden stod Tomas Andersson Wij, Uno Svenningsson, Mia Skäringer Lazar, Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Men det var också en kväll fylld av allvar.  David Hellenius reste till flyktinglägret Cox’s Bazar i Bangladesh och träffade barn som flytt fruktansvärt våld i Burma. Kjell Bergqvist åkte till Filippinerna och träffade Daylin som kämpar för att hennes undernärda dotter ska överleva. Agneta Sjödin reste till Sydsudan och besökte ett sjukhus där svårt undernärda barn får behandling. Martin Stenmarck reste till Uganda och mötte barn som måste klara sig på egen hand sedan deras föräldrar har dött i aids.

För barnen i reportagen, och för alla barn världen över, är vi nu ännu fler som kämpar – helt fantastiskt!

Ett stort varmt tack till alla nya och gamla Världsföräldrar, och till alla som var med och gjorde kvällen så lyckad!

Missade du att anmäla dig under kvällens sändning? Inga problem! Det är aldrig för sent att bli Världsförälder:

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.