UN0239947-900x600.jpg

UNICEF finns på plats och

kämpar för barnen i Indonesien

Det är fortfarande oklart exakt hur stor omfattning jordbävningen och tsunamin i Indonesien har fått. Över 1 400 barn och vuxna har bekräftats döda och fler än 70 000 människor rapporteras ha tvingats fly från sina hem. Många sover nu utomhus på grund av risken för efterskalv och som alltid är barnen mest utsatta.

Skribent |

Publicerad |

2018 10 01

Uppdaterad |

2018 10 01

UNICEF finns på plats och kämpar för barnen i Indonesien

Nurul, 15 år, räddas ur rasmassor efter att ha varit instängd i nästan 48 timmar i sitt hus som fylldes med vatten. Foto: © UNICEF/Tirto.id/@Arimacswilander

Stora räddningsinsatser pågår just nu i området Palu i centrala Sulawesi. Dödssiffran förväntas stiga ytterligare då många fortfarande ligger begravda under rasmassor. I centrala Sulawesi bor en miljon barn. Just nu uppskattas 1,5 miljoner människor vara drabbade av katastrofen.

Många vägar är blockerade och flera områden har drabbats av strömavbrott. Det påverkar både sjukhusens möjligheter att vårda skadade, och även möjligheten att kommunicera och koordinera insatserna mellan drabbade områden.

UNICEF har funnits på plats i Indonesien sedan 1948. Vi har lång erfarenhet av katastrofarbete och är alltid förberedda för att kunna agera och hjälpa barnen direkt. Vi samarbetar med lokala partners för att snabbt nå ut och kunna hjälpa drabbade barn och familjer: För att nå alla barn som behöver hjälp behövs mer resurser. Ge en gåva nu så är du med och räddar barns liv:

Texten uppdaterad 4 oktober 2018.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.