Johnny-Tsang-900x675.jpg

Vi behöver fler volontärer för

att kunna leka mer

Idag på internationella frivilligdagen vill vi uppmärksamma allt det ideella engagemang som personer bidrar med här i Sverige och runt om i världen. Vi är stolta och glada över alla er som kämpar med oss för alla barn. Men vi behöver bli fler för att kunna leka mer.

Skribent |

Publicerad |

2018 12 05

Uppdaterad |

2018 12 05

Vi behöver fler volontärer för att kunna leka mer

Som frivillig hos UNICEF deltar du i en lokal frivilliggrupp och tillsammans planerar ni er verksamhet. Du kan själv påverka vilka aktiviteter du kan och vill vara med på.

Vår frivilligverksamhet i Sverige handlar om att: https://youtu.be/F4AD4KXT0oM

En av de aktiviteter som våra frivilliga genomför är att leka tillsammans med barn och ungdomar vid till exempel asylboenden. Kanske vill du vara med och skapa fler meningsfulla aktiviteter tillsammans med oss?

Vi välkomnar alla som delar vår värdegrund om att alla barn är lika mycket värda, har samma rättigheter och att ingen ska diskrimineras. Det finns inga avgifter för att delta och de flesta uppdrag har ingen åldersgräns.

Du är också varmt välkommen att kontakta UNICEFs frivilligsamordnare Cecilia Åhl, på  cecilia.ahl@unicef.se .

Två av våra aktiva frivilliga berättar

Johnny-Tsang-900x675.jpg
Johnny Tsang, frivillig för UNICEF i Göteborg.

Johnny Tsang, frivillig för UNICEF i Göteborg.

Hur är det att vara aktiv i UNICEF Sveriges frivilligverksamhet?

– Det finns inget roligare än att leka med barn och se dem skratta. Det är en härlig känsla att kunna hjälpa lokalt samtidigt som jag vet att vi sprider kunskap och även bidrar globalt, säger Johnny.

Finns det något som du önskar att du visste när du var ny?

– Att alla är olika – man behöver inte vara “rädda-världen-typen” för att kunna hjälpa till. Jag har länge velat vara volontär, men inte vågat ta steget för att jag trodde att man måste veta väldigt mycket om socialt arbete och liknande. Men så snart jag började så insåg jag att med olika bakgrunder har vi mer vi kan bidra med. Vissa är bra på att organisera, andra på att leka, någon på att dansa och de flesta är bra på att lyssna. Så länge vi är redo att hjälpa barnen så finns det en plats för oss alla.

Linn-Ahlström-900x675.jpg
Linn Ahlström, frivillig för UNICEF i Malmö.

Linn Ahlström, frivillig för UNICEF i Malmö.

Vad tycker du är mest givande med att engagera dig för UNICEF här i Sverige?

– Mötet med människor är mest givande. Alla fantastiska barn och vuxna som jag möter på våra lekaktiviteter och såklart även alla duktiga och engagerade UNICEF:are som brinner för barns rättigheter, säger Linn.

Har du något tips till de som nu funderar på att engagera sig?

– Tveka inte, anmäl och engagera dig nu.

Stort tack till alla våra volontärer för ert engagemang och varmt välkommen till dig som är nyfiken och vill testa ett uppdrag!

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.