Gå till innehållet

”Jag drömmer om att bli sjuk­gymnast och hjälpa barn som jag”

Vi fortsätter vår vecka av goda nyheter med en berättelse från Syrien. Hanaa, åtta år, blev förlamad i benen efter en bomb­attack. I flera månader efter skadan vågade hon inte lämna sitt hem, men en dag tog några volon­tärer med henne till UNICEFs barn­vänliga trygga plats i Aleppo.

Hanaa, 8 år, (till höger) blev förlamad i benen efter en bombattack. I flera månader efter skadan vågade hon inte lämna sitt hem för att leka med sin lillasyster Khadija, 5, eller sina vänner. Men så tog några volontärer med henne till UNICEFs barnvänliga trygga plats i Aleppo. Här fick hon möjlighet att leka, sjunga, rita och bearbeta det hon varit med om. Nu går hon också i skolan igen. Hanaa har två drömmar i livet: "Jag drömmer om att bli sjukgymnast och hjälpa barn som mig. Och min stora dröm är att det ska bli fred i mitt land." Foto: © UNICEF/Al-Issa

Foto: © UNICEF/Al-Issa

Efter att Hanaa skadats vågade hon inte lämna sitt hem för att leka med sin lilla­syster Khadija, fem år, eller sina vänner. Men vid UNICEFs barn­vänliga trygga plats fick hon möjlig­het att leka, sjunga, rita, och stöd att bear­beta det hon varit med om.

Nu går Hanaa i skolan igen, och får hjälp av en sjuk­gymnast tre gånger i veckan. Hanaa har två drömmar i livet:

– Jag drömmer om att bli sjukgymnast och hjälpa barn som jag. Och min stora dröm är att det ska bli fred i mitt land.

Vi kämpar varje dag, året om, för att skapa fler posi­tiva för­ändringar i barns liv. Stort tack till alla er som står på barnens sida och gör vårt arbete möjligt.